DEN URSPRUNLIGA TANKEN BAKOM UPPFINNINGEN AV KAIDON

​​

 HISTORIEN OM UPPFINNINGEN AV KAIDON – FÖRSTA IDÉN MED KAIDON-UPPFINNINGEN KOM FRÅN EN UPPFINNARE SOM VAR EN BILRACINGENTUSIAST.by Kent NG, 16/07/2018

Founder of Kaidon Malaysia ,  Reinventing Brake System Kaidon Brake Innovation Company

 

 

 

 


 

 

 

Idén med KAIDON började med en sann historia om en bilracingentusiast. De flesta racingentusiasterna har för vana att fokusera på utvecklingen av hästkrafter dvs effekt och vridmoment hos bilmotorn avseende dess hastighet men uppfinnaren på Kaidon hade ett annat syfte i åtanke – det att förbättra och uppgradera bromsförmågan på en racingbil, vilket borde ges samma prioritet inom bilracingindustrin, med rätta också, där hård konkurrens är tidens lösen. Ett bättre bromssystem kommer i allt väsentligt att påverka den generella racingprestandan. Av den anledningen är ett mycket förbättrat bromssystem i fas med mycket bra racingprestanda i varje tävling.

 

Historien började med den relevanta frågan om hur man ska kunna nå avsett resultat på “bromsprestandan” hos en racingbil utan att behöva spendera enorma summor. Med sin nypatenterade uppfinning jobbade uppfinnaren ihärdigt för att uppnå en halv sekunds fördel i varje kurva på loppet, vilket betyder att för var 10:e kurva bör föraren uppnå ytterligare 5 sekunders fördel. Som du kanske redan vet kommer, i racingtermer, bara 5 sekunders fördel att ytterst avgöra vem som blir vinnaren när det rör sig om att passera mållinjen!

 

Detta var hur Kaidonidén skapade en välbehövlig men överkomlig och ändå högeffektiv ny typ av bromssystem som förbättrar bromsprestanda medan det tar bort behovet av de där orimligt dyra bromssatserna. Uppfinnaren fortsatte att gnugga geniknölarna för att på alla sätt kunna skapa det förväntade och beräknade resultatet med Kaidonprototypen av bromsskiva. Ja, detta efter mycket ihärdigt arbete, otaliga repetitioner och en outtröttlig vilja att lyckas.

 

Så är det! Kaidon har uppfunnit en ny typ av skivbromsrotor med inbyggd Kaidon keramisk friktion, som gör det möjligt för racingföraren att uppskatta de kraftfulla greppet på bromsarna under racingförhållanden med höga hastigheter.

 

Bara känn skillnaden mot förut då du kan stoppa som aldrig förr! Föraren kan verkligen uppskatta känslan av den omisskänneliga kraften av ett hårt grepp på bromsarna medan han gör en elegant dans, så att säga, och håller racinglinjen genom kurvan med intrikata manövrer vid bromspunkterna innan han går på offensiven och attackerar varje kurva i loppet. Alla dessa komplexiteter kan utföras utan att behöva installera större rotorer liksom större bromsok eller att köpa dyra bromssatser, för den delen. Vi på Kaidon har gjort det till en verklighet. Det här är historien och idén bakom Kaidon hela vägen.

 

 

---------------------------  “Stoppa som aldrig förr” --------------------------